Aanbevolen plug-ins voor het ontwerpen van een WordPress-website

Het merendeel van de bedrijven maakt vandaag de dag gebruik van een WordPress webdesign. Het is namelijk relatief eenvoudig om een WordPress website te beheren. Bovendien zijn de ontwikkelingskosten vaak aanzienlijk lager, omdat de website niet volledig geprogrammeerd hoeft te worden. WordPress kent veel drag & drop functies en er zijn ook veel plugins die je kunt downloaden om de website naar wens aan te passen. Benieuwd welke plugins aan te bevelen zijn? Lees dan verder!

Sterk afhankelijk van het doel van je website

Welke plugins je het best kunt gebruiken, is sterk afhankelijk van je eigen wensen en het doel van je website. Er zijn niet voor niets zoveel plugins te verkrijgen! Toch kunnen we zeker een aantal plugins benoemen die door veel websites gebruikt worden. Een goed voorbeeld daarvan is Yoast SEO. Deze plugin laat je zien hoe goed jouw pagina’s geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. Daardoor wordt het makkelijk om je vindbaarheid in Google te verbeteren.

Welke plugins zijn nog meer populair?

Nog een voorbeeld van een populaire plugin is Contact Form 7. Met deze plugin is het mogelijk om uitgebreide, maar ook simpele, contactformulieren te maken. Een website zonder contactformulier is namelijk niet compleet.

Ook Jetpack is een plugin die door veel websites gebruikt wordt. Deze plugin helpt je om de beveiliging en de prestaties van je website te optimaliseren. Maar ook heeft Jetpack een aantal opties om je te helpen bij het beheren van je website.

Tot slot is het zeker de moeite waard om je in de plugin Akismet te verdiepen. Deze plugin wordt gebruikt om spam tegen te gaan. Zo voorkomt de plugin bijvoorbeeld dat je spamberichten in je inbox krijgt of dat er spamreacties onder je nieuwsberichten verschijnen.

Belangrijk is dat je plugins up-to-date zijn

Besluit je om plugins te installeren om je website te verbeteren? Dan is het belangrijk dat je de plugins up-to-date houdt. Verouderde plugins kunnen namelijk beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Ga daarom ook goed na of een ontwikkelaar de plugin nog bijhoudt. Het is namelijk essentieel dat eventuele kwetsbaarheden snel verholpen worden.

Laat de website of webshop ontwikkelen door een specialist

Natuurlijk kun je zelf plugins installeren, maar nog beter is om je website of webshop door een specialist te laten ontwikkelen. Een WooCommerce webshop laten maken door WebsiteToday is bijvoorbeeld een goed idee. Zo weet je namelijk zeker dat alle plugins veilig en goed op elkaar afgestemd zijn.

Aanbevolen artikelen