Handleiding laten maken

Door middel van duidelijk gestructureerde en begrijpelijke instructies geef je je klanten de mogelijkheid om je product veilig en in overeenstemming met het beoogde doel te gebruiken. Voor een wettelijk conforme en begrijpelijke gebruiksaanwijzing moet echter rekening worden gehouden met vele factoren, zoals de EU-richtlijnen. We leggen je uit waar je op moet letten bij het laten maken van een handleiding.

Laat je handleiding maken door professionals

Zelf een handleiding maken is niet gemakkelijk. Specialisten zorgen voor gemakkelijk te begrijpen en professionele gebruiksaanwijzingen en handleidingen. Op deze manier verminder je de risico’s van je productaansprakelijkheid en zorg je voor een tijdige voltooiing in alle gewenste talen. Technische documentatie informeert je klanten over je producten: De documentatie zorgt ervoor dat alle gebruikers hun producten veilig en correct in gebruik kunnen nemen, gebruiken, onderhouden en afvoeren. Technische documentatie voor je softwareproducten legt het gebruik van het programma uit aan je klanten met online hulp.
Laat je technische documentatie maken door professionals: zij kennen de structuur van een technische documentatie. Experts schrijven elke handleiding en publiceren deze in het gewenste formaat.

De aanpak voor het maken van instructieve teksten:

Onderzoek & Analyse:

  • Inspectie en analyse van bestaande documenten
  • Testen van noodzakelijke normen en richtlijnen voor je producten

Conceptfase:

  • Advies voor het opstellen van verdere documenten, zoals risicoanalyse/risicobeoordeling
  • Aanbeveling van het goedkoopste gereedschap voor het opstellen van de gebruiksaanwijzing
  • Conceptie van de uitvoering

Proeflezen:

  • Optimalisatie van je handleiding door middel van uitgebreid proeflezen is van groot belang. Dit zal je helpen om een grotere gebruiksvriendelijkheid en een hogere kwaliteit van de technische documentatie te bereiken.

Realisatie:

  • Vertaal Management in verschillende talen4
  • Voorbereiding van je gebruiksaanwijzing
  • Creëer technische documentatie

Gebruik illustraties en afbeeldingen op een passende wijze

Soms zijn één of twee illustraties voldoende om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om te begrijpen hoe een activiteit wordt uitgevoerd. Een van de redenen waarom sommige product gebruikers nooit handleidingen lezen, is dat ze saaie en lange tekstblokken bevatten. Door gebruik te maken van illustraties en illustraties om ingewikkelde activiteiten uit te leggen, kun je je handleiding gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk maken.

Soorten handleidingen laten schrijven

Er is diverse soorten instructies voor de gehele levenscyclus van je producten, bijvoorbeeld een installatie handleiding, gebruiksaanwijzing, bedieningshandleiding, bedieningshandleiding of onderhoudshandleiding. Professionals stellen technische documentatie samen voor de veilige bediening, het onderhoud en de service van je producten. Ze kennen de relevante normen en implementeren deze met de juiste structuur in je technische documentatie.